Bujinkan Greece Dojo - Ninpo Taijutsu
Αρχική arrow Άρθρα arrow 'Αρθρα και Σκέψεις arrow 神妙剣 : Νικητής χωρίς δολοφονικά αισθήματα
神妙剣 : Νικητής χωρίς δολοφονικά αισθήματα

 

 

Υπάρχει μια βουδιστική ιδέα ότι όταν σκοτώνεις κάτι, είναι σαν να ορίζεις το πεπρωμένο σου και να διεκδικείς μια θέση στο άγνωστο.. Με αποτέλεσμα να δημιουργείτε ένα εσφαλμένος ισχυρισμός.

Αλλά η δολοφονία είναι παντού γύρω μας. Είναι μέρος στην ίδια τη δομή της φύσης.

Έτσι τι μαχητές γινόμαστε με αυτή την έννοια;

 

 

http://www.bujinkangreece.net/images/articles_2012/antonis_mitrou-02-ninpo.jpg

 

 

 Αυτό είναι ένα μεγάλο μυστήριο στη ζωή και τις πολεμικές τέχνες.

  Ένα από τα πιο μυστηριώδη μυστικά είναι αυτή του  神妙 Shinmyoken (Ειρηνικό Σπαθί) ή η ζωή βγαίνει από το  σπαθί. Στο πιο βασικό επίπεδο, είναι μια τεχνική για την επικράτηση στον αντίπαλό σας, χωρίς να τον τραυματίσετε με το σπαθί. Αυτή η απλή ιδέα περιέχει πολλά μυστήρια, το πρώτο είναι, γιατί να προσπαθούν να σκοτώσουν  τον αντίπαλό;

 

 Το μάθημα αυτό έρχεται σε μας με τη μορφή του ενός  σπαθιού, αλλά θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε όπλο.

Το ξίφος αποσαφηνίζει την αίσθηση της ζωής και του θανάτου, επειδή είναι μια πολύ λεπτή (και απότομη) άκρη μεταξύ των δύο εννοιών. Αυτής της ζωής και του Θανάτου.

 

 Ο Hatsumi Sensei μας υπενθυμίζει συνεχώς να μην σκοτώνουμε και να εκπαιδεύουμε μόνο καλούς ανθρώπους.

 Στις τεχνικές του χρησιμοποιεί επικίνδυνα όπλα αλλά χωρίς να τραυματίζει ή να σκοτώνει τον αντίπαλο του. Απλά ελέγχει τα αισθήματά του!

 

Ο  Sensei μας λέει ότι κανείς δεν είναι νικητής  στον πόλεμο. Ο καθένας χάνει και από κάτι.

Ο Hatsumi Sensei αναφέρει ότι η ιδέα του Ninpo  γεννήθηκε από την έννοια του Shinmyoken ..

 

 "Good weapons are unfortunate instruments. People hate them. So someone with Tao does not rely on them . . .Weapons are unfortunate instruments, and not the wise man's instruments. When he uses them because there is no other choice, he stresses straight-forwardness and, in victory, does not praise himself."

 

“Lao Tzu”

 

 Τυλιγμένη σε μυστηριώδες σπαθί του shinmyoken είναι επίσης μια στρατηγική για την καταπολέμηση της. Το Shinmyoken χρησιμοποιείται για να εξεταστεί το κρίσιμο σημείο στο σώμα και μπορεί να είναι, όπως η άκρη του σπαθιού να βρίσκει ελεύθερα το στόχο του.  “Kukan no Kyusho”

 

 Υπάρχει μια ανταλλαγή Tai και Ken (Σώματος και όπλου).

Πρώτα παρουσιάζεται  η στάση του σώματός σας, όπως το ξίφος και το ξίφος όπως το σώμα σας. Αλλά πρέπει να δείτε, επίσης, η ανταλλαγή αυτή στο σώμα και το σπαθί του αντιπάλου.

 

 Έτσι παρατηρήτε σαν  ( ken),  βρίσκει το σωστό σημείο στο σώμα του. Το μυαλό πρέπει να είναι σε τέλεια αρμονία με το σώμα και το σπαθί. Shinmyoken είναι επίσης ένα μέρος της κατανόησης αυτής της διδασκαλείας του Soke που συχνά μας λέει,

 

 "Στο υψωμένο σπαθί του αντιπάλου ...κάνε βήμα μέσα! Και ο ουρανός θα είναι η ανταμοιβή σου!"

 

 Αυτό είναι καλό να το σκεφτούμε, και πολλοί θα αναρωτηθούν; Βήμα μέσα; Με την έννοια του shinmyoken σημαίνει την είσοδο με ελευθερία, με φυσικότητα του σώματος και φυσικά χωρίς σκέψη! το μυαλό το σώμα και το όπλο ως ένα. “Ken Tai ichi Jo”

 

 

http://www.bujinkangreece.net/images/articles_2012/antonis_mitrou-01-ninpo.jpg

 

 

 切り結ぶ 地獄なれ, ただ 切り込めよ 神妙

 

 Το Shinmyoken είναι μια βαθιά διδασκαλεία του  Yagyū Munenori 柳生宗 (1571-1646) ένας Ιάπωνας μεγάλος  ξιφομάχος ο οποίος διορίστηκε επίσημος εκπαιδευτής του σπαθιού  του Tokugawa Ieyasu shogun του γιού του Hidetada Ieyasu και αργότερα, έγινε ένας από τους κύριους συμβούλους του τρίτου Shogun Iemitsu..

 

Το στυλ του Yagyu είναι η γνωστή σχολή  Shinkage-ryu, για αιώνες το επίσημο ύφος της δυναστείας των Tokugawa. Πνευματικός καθοδηγητής του ήταν ο Takuan ιερέας του Ζεν.

 

Ο Munenori πρότεινε την ιδέα του «ζωογόνο ξίφος" - The Life-Giving Sword (πασίγνωστο βιβλίο του ίδιου του Yagyu Munenori) η έννοια του ελέγχου του αντιπάλου από την πνευματική ετοιμότητα και την καταπολέμηση του, όχι κατά τη διάρκεια της μάχης αλλά πρίν την έναρξη και την εισβολή στο πεδίο της μάχης.  

 

 «Τέλειωσε την μάχη πριν την έναρξη». Είναι το απόλυτο sutemi. Ο Munenori στο Densho της Shinkage ryu γράφει:

 

"Αν θέλετε να χτυπήσει ο αντίπαλό σας, αφήστε τον να χτυπήσει εσάς πρώτα. Τη στιγμή που θα τον αφήσετε να καταφέρει το σκοπό του, εσείς θα έχετε καταφέρει εντυπωσιακά επιτεύγματα επάνω του».

 

 Αυτό παίρνει πραγματική διάσταση στην καρδιά μας και στην ιδέα του,να μη γίνεται διαχωρισμός μεταξύ επιτιθέμενο και υπερασπιστή. Να είστε ένα και τα δύο μαζί!

 

 Μπορείτε να σκοτώσετε και να σκοτώνετε και τον εαυτό σας παράλληλα. Κάτι που ο Hatsumi Sensei μας υπενθυμίζει συχνά. Η κοινή τομή της έννοιας του shinmyoken μπορεί να αναφέρεται στη θεότητα, ή στο πνεύμα των πολεμιστών. Αυτή η τομή δημιουργεί το μυστήριο, ή MYO, την εξωτερική με την εσωτερική εμφάνιση του ξιφομάχου να συγκρούονται.

 

 Στα μαθήματα ή στα DKMS τα τελευταία χρόνια με τον Hatsumi Sensei, όταν φωνάζει τα Jugodans να εκτελέσουν το Sakki, πάντα μας υπενθυμίζει ότι λαμβάνουμε και εμείς το τεστ αυτό σε κάθε εκτέλεσή που κάνουμε.

 

 Κάνοντας το τεστ είναι σαν να πεθαίνουμε εμείς, και ζωντανεύει αυτός που το λαμβάνει. Θυσιαζόμαστε για αυτόν που το λαμβάνει, αλλά η θανάτωση γίνεται μέσα από εμάς και όχι από το ίδιο το σπαθί.

 

 Ο Soke λέει ότι η σχέση αυτή είναι δεσμευτική, (Kami no Kami) είναι το Shinmyoken ως θείο σπαθί. Αυτό μετατρέπει τη φύση μιας δολοφονίας στη φυσική ροή της ζωής και του θανάτου.

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 30.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Social Media

 

http://www.bujinkangreece.net/images/social_media/02.png
http://www.bujinkangreece.net/images/social_media/03.png
http://www.bujinkangreece.net/images/social_media/04.png
 http://www.bujinkangreece.net/images/social_media/01.png

 

Seminars 2017 - 2018
http://www.bujinkangreece.net/images/banner_2017/banner_seminars_bujinkangreece_jujutsu_hatsumi_165.jpg
English Croatian French German Greek Italian Japanese Spanish Serbian
http://www.bujinkangreece.net/images/bujinkan_greece/bujinkangreece_2017_themekanindokuson.jpg
Ka Nin Doku Son.
 - Perseverance of mutual respect.
 - Continuous mutal respect.
 - The noble pursuit of tolerance throughout one's life.

http://www.bujinkangreece.net/images/banners_2012/vintageninja_banner.jpg
Facebook Badge