Bujinkan Greece Dojo - Ninpo Taijutsu
Αρχική arrow Άρθρα arrow 'Αρθρα και Σκέψεις arrow Oguri Koichi Sensei 永遠の眠
Oguri Koichi Sensei 永遠の眠

 

 

 

http://www.bujinkangreece.net/images/articles_2012/oguri/oguri-koichi_sensei-2012.jpg

 

 

Koichi Oguri Sensei  ένας από τους SHITENNO  四天王 του Bujinkan Νinpo και ένας από τους πρώτους προσωπικούς μαθητές του Soke Hatsumi Masaaki, έφυγε από την ζωή σήμερα, 17 Ιανουαρίου 2012 21:35 JST. Ένας θησαυρός του Bujinkan, γνωστός για την ικανότητά του στο Takagi Yoshin Ryu Jutaijutsu. ’Ένας από τους προσωπικούς δασκάλους μας με τη ευγένεια και το χαμόγελο, την σοβαρότητα και την ταπεινή του έκφραση. Θα πρέπει να διαφυλαχθεί και να χάσει από όλους μας.

 

Τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην Αγγλία Taikai 1994 (So Jutsu). Και από εκείνη την στιγμή ακολουθούσαμε τα μαθήματά του κάθε φορά που πηγαίναμε Ιαπωνία. Κάνοντας και προσωπικά μαθήματα στο Dojo του διδάσκοντας μας με κάθε λεπτομέρεια,  τα Kihon waza από την Hontai Takagi Yoshin Ryu, Hon Tai Kukishin Ryu, Kosshi Jutsu & Koppo Jutsu, Kihon Happo κ.α

 

Είναι πολλά αυτά που θυμόμαστε από αυτόν τον άνθρωπο. Πώς θα θυμάμαι τον Oguri Sensei; Πέρα από τα μυστικά της διδασκαλίας του… Θα έχουμε πάντα αυτήν την  διανοητική εικόνα του να στέκεται εκεί με το χέρι του στο γοφό του μετά από το τελείωμα της τεχνικής αφού τσαλάκωσε τον   Uke, σαν μια μπάλα από χαρτί, βλέποντας μας όλους με ένα συνεχόμενο χαμόγελο στα χίλια, ενώ στεκόμαστε  γύρω του αναρωτιόμαστε σαν χαμένοι εντελώς, την  ακατανόητη κίνηση – τεχνική όπου έκανε…… Αυτό είναι το πώς θα τον θυμόμαστε.

 

Θα μας λείψεις πραγματικά.

 

Το Bujinkan Greece Dojo τίμησε το πρόσωπο του, κάνοντας μάθημα προς τιμή του με τα Kihon Waza της Takagi Yoshin Ryu & So Jutsu.

 

 

 

http://www.bujinkangreece.net/images/articles_2012/oguri/oguri-koichi_sensei-2012_b.jpg

 

 

 

OKUDEN Λίγο από το αίσθημα που μας μετέδωσε μέσα από την διδασκαλία του:

 

 

Απόσταση και εσωτερική μετακίνηση – Ura

O Oguri Sensei ήταν γνωστός στην μετακίνηση και στην θέση που έπαιρνε μέσα στον χώρο. Από τη στιγμή που η επίθεση έχει ξεκινήσει ο ίδιος φαίνεται να είναι σε θέση με τα «μαγικά του» χρησιμοποιούσε όλους τους άξονες [Juppo Sessho] καταλήγοντας αιφνιδιαστικά μπροστά στο πρόσωπο του Uke, αφού είχε κοντρολάρει χέρια και πόδια. Και πάλι, σε ένα μέρος όπου δεν μπορείτε να δημιουργήσετε οποιαδήποτε δύναμη εναντίον του, σου έδινε πάντα το ελεύθερο να πιστέψεις ότι μπορείς να ξανά επιτεθείς…σου άφηνε πάντα το περιθώριο να κανείς ότι θέλεις….!!!! Αλλά μάταιο!

 

O Oguri Sensei ήταν γνωστός για την θέση & στάση που έπαιρνε απέναντι στον Uke και ιδικά στον χώρο του. Από την στιγμή που άρχιζε η επίθεση ήδη είχε κοντρολάρει με την μαγευτική μετακίνησή του τον χώρο του uke σε διάφορες εσωτερικές πάντα θέσεις.                                                    

 

Σημεία κοντρόλ.

O Οguri Sensei χρησιμοποιούσε τα γόνατα, αγκώνες, τα πόδια, και την παλάμη του χεριού-και ακολουθούσαν τα δάχτυλα για να κοντρολάρει τον Uke.

Πολλοί άνθρωποι έχουν αισθανθεί το "συμπιεστή απορριμμάτων" αίσθηση ότι Oguri Sensei παράγει χρησιμοποιώντας τα γόνατα και τους αγκώνες του για να σπάσει την δομή τους - Kuzushi (崩し:くずし) σε πολλαπλά μέρη σε όλο το σώμα τους. Αρκετά συχνά ο Oguri Sensei καταλήγει με το ένα χέρι ελεύθερο (συνήθως στο ισχίο του!), Ενώ καταστέλλει τον Uke με το άλλο χέρι και τα πόδια του.

 

Δράση – Αντίδραση.

Από τη στιγμή που νομίζεις ότι η τεχνική έχει τελείωση, ο  Oguri Sensei έχει ήδη αρχίσει! Είτε είναι με μια μικρή πίεση ενάντια στο χέρι σας όπως σας τραβήξει, ή μια λεπτή μετατόπιση σε θέση δημιουργώντας μια γωνία από την οποία δεν μπορείτε να τον αγγίξετε για δεύτερη επίθεση, αυτός γινετε  ο ηγέτης του χωρου σας (Kukan). Αυτή η «προ-δράση» είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του Taijutsu Oguri Sensei.

 

 

http://www.bujinkangreece.net/images/articles_2012/oguri/oguri-koichi_sensei-2012-c.jpg

 

 

 

Harry Mitrou & Antonios Mitrou

Bujinkan Greece Shihan

 

 

 

 

 

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
Social Media

 

http://www.bujinkangreece.net/images/social_media/02.png
http://www.bujinkangreece.net/images/social_media/03.png
http://www.bujinkangreece.net/images/social_media/04.png
 http://www.bujinkangreece.net/images/social_media/01.png

 

Seminars 2017 - 2018
http://www.bujinkangreece.net/images/banner_2017/banner_seminars_bujinkangreece_jujutsu_hatsumi_165.jpg
English Croatian French German Greek Italian Japanese Spanish Serbian
http://www.bujinkangreece.net/images/bujinkan_greece/bujinkangreece_2017_themekanindokuson.jpg
Ka Nin Doku Son.
 - Perseverance of mutual respect.
 - Continuous mutal respect.
 - The noble pursuit of tolerance throughout one's life.

http://www.bujinkangreece.net/images/banners_2012/vintageninja_banner.jpg
Facebook Badge