Bujinkan Greece Dojo - Ninpo Taijutsu

Ryu Ha 流派 : σχολές σκέψης; σύστημαΑναφέρονται εννέα διαφορετικά Ryu (στυλ, σχολές, ρεύματα), που στέκονται σε άμεση τεκμηριωμένη σχέση με τον εκάστοτε Soke. [Masaaki Hatsumi].
Το αληθινό Ninpo είναι μόνο γι’ αυτούς, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν την επιμονή και την αντοχή τους, με σκοπό έτσι να βρουν καλύτερους δρόμους για μια ευτυχισμένη και σίγουρη ζωή.

Αυτές οι πολεμικές παραδόσεις, που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου πάνω από 2.000 χρόνια πολέμου και ειρήνης στην Ασία και την Ιαπωνία, συνεχίζουν να μελετούντε έως και σήμερα από χιλιάδες ανθρώπους και ανθρώπους του συνχρονου στρατού ανα τον κόσμο.


Η εκπαίδευση μέσα απο τις Σχολές / Koryu γενικά αναφέρεται και αποτελείτε από μεθόδους τακτικής, στρατηγικής άοπλης και ένοπλης μάχης, οπως φιλοσοφία, μετεωρολογια κ.α 

Ετυμολογία της λέξης Ryuha 流派

Το kanji "ryu" 流είναι κινεζικής προέλευσης και μπορεί να διαβαστεί ως "Nagare" - flow; Αρχικά σημαίνει: να ρέει, τρέχουσα, μόδα, ρεύμα, στυλ, τύπος, μορφή, σκέψη, τρόπος. Αργότερα μεταφραζεται σαν σύστημα ή σχολή. Εδώ ως ryūha 流派 σχολείο, σχολή σκέψης) είναι ιαπωνικό kanji που αναφέρεται σε σχολείο.

流 Ryu: τρέχον, ή, ως στυλ, μόδα, σχολείο, σύστημα. Nagare (εναλλακτική ανάγνωση): ροή, στάλα.

派 Ha: Ομάδα, κλίκα: φατρία, σετ, σχολείο (τέχνης, κλπ) Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ha-suru: για αποστολή, αποστολή (μετάδοση).

流派 Ryuha: μια σχολή σκέψης: ένα σύστημα.

Πολλά από αυτά τα πρωτότυπα ryuha ιδρύθηκαν από ένα άτομο [για την δική του επιβιωση], συχνά έναν πολεμιστή Bugei 武家, ο οποίος είχε κάποια εμπειρία η οποια του αλλάζε τον τροπο σκεψης και ζωής. Η εμπειρία θεωρήθηκε ότι απορρέει από μια θεϊκή πηγή και θεωρήθηκε ως μυστικό δόγμα και κρατήθηκε κρυμμένη σε όλους εκτός από εκείνους οι που συνεχισαν να διδασκονται, οπως τα ιδια τα μελη  στης οικογένειας ή τους συγγενείς.

Ο πρώτος, ο οποίος ίδρυσε την παράδοση, ονομάζεται Ryuso (γονέας του κινήματος, ρευματος 流祖). Εκείνοι που κληρονόμησαν τις γνώσεις του για την παράδοση ονομάζονται Soke (επικεφαλής της οικογένειας 宗家)

Το να μπορέσουν να κρατήσουν εν ζωή  αυτή τη «μόδα» για εκατοντάδες χρόνια,  την καταγράφαν σε περγαμηνή - Makimono.

Η μεταφορά γνώσης ήταν πάντα απευθείας από τον εκαστοτε Δασκαλο στον μαθητή και θα μπορούσε να λάβει τη μορφή ενός είδους εκτελεστικής μεταφοράς της αίσθησης της ροής και της έμπνευσης. Οι παλαιότερες περγαμηνές δεν περιείχαν περιγραφές τεχνικών ή ασκήσεων, μόνο φιλοσοφικές σκέψεις και ιδέες μάχης και επιβίωσης.Διαφορά του Κλασικού με του Μοντέρνου Budo

Τα Ryuha λοιπον ειναι αυτα που ονομάζουμε Bugei Ryu-ha (παράδοση κλασικών πολεμικών τεχνών · 流派) ή Koryu 古流 [Παραδοσιακες Πολεμικες Τεχνες – Σχολές] είναι ο όρος που αναφέρονται στις αρχαίες πολεμικές τέχνες που δημιουργήθηκαν πριν από την αποκατάσταση της περιόδου Meiji.

Αντίθετος  αυτα που ονομάζουμε Gendai Budō 現代武道*, είναι το λεγομενο μαχητικό σπορ. Gendai Budo η κυριολεκτική έννοια του "σύγχρονου budo" ή του Shinbudō ( ), που σημαίνει κυριολεκτικά "νέο budo" είναι και οι δύο όροι που αναφέρονται στις σύγχρονες ιαπωνικές πολεμικές τέχνες, οι οποίες δημιουργήθηκαν μετά την αποκατάσταση του Meiji (1866-1869).

Ενα μεγάλο μερος του σύγχρονου ιαπωνικoυ "do" (φιλοσοφικός τρόπος; 道)είδη πολεμικών τεχνών που έχουν έννοιες, τεχνικές και μεθόδους, πλέον περάσανε σε ένα συνδιασμό και σχεδιασμό από μια επιτροπή, ένα μείγμα τεχνικών που συνοψίζονται στα διακριτικά πρότυπα κίνησης – αυτά που ονομάζουμε φόρμες / Kata ή ελέγχονται από ένα σύστημα κανόνων [sport]. 

Τα Ryuha λοιπον ειναι αυτα που ονομάζουμε Bugei Ryu-ha (παράδοση κλασικών πολεμικών τεχνών · 武芸 流派) ή Koryu 古流 [Παραδοσιακες Πολεμικες Τεχνες – Σχολές] είναι ο όρος που αναφέρονται στις αρχαίες πολεμικές τέχνες που δημιουργήθηκαν πριν από την αποκατάσταση της περιόδου Meiji.

Αντίθετος  αυτα που ονομάζουμε Gendai Budō 現代武道*, είναι το λεγομενο μαχητικό σπορ. Gendai Budo η κυριολεκτική έννοια του "σύγχρονου budo" ή του Shinbudō ( ), που σημαίνει κυριολεκτικά "νέο budo" είναι και οι δύο όροι που αναφέρονται στις σύγχρονες ιαπωνικές πολεμικές τέχνες, οι οποίες δημιουργήθηκαν μετά την αποκατάσταση του Meiji (1866-1869).

Ενα μεγάλο μερος του σύγχρονου ιαπωνικoυ "do" (φιλοσοφικός τρόπος; )είδη πολεμικών τεχνών που έχουν έννοιες, τεχνικές και μεθόδους, πλέον περάσανε σε ένα συνδιασμό και σχεδιασμό από μια επιτροπή, ένα μείγμα τεχνικών που συνοψίζονται στα διακριτικά πρότυπα κίνησης – αυτά που ονομάζουμε φόρμες / Kata ή ελέγχονται από ένα σύστημα κανόνων [sport].

Εάν προσπαθήσετε να καταγράψετε ένα κλασικό ρεύμα (koryu; 古流) για να το μετατρεψετε σε ενα ποιο τελετουργικό σύστημα οπως μιας ποιο μοντερνας μαχητικής τέχνης, αυτοματος πεθαίνει η πραγματική γνώση και ουσια.

Το Ryu μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στην πραγματικότητα και ειδικα σε πραγματικες συνθηκες και δεν μπορεί να οριστεί με μια θεωρία ή να τεκμηριωθεί σε ένα μοντερνο βιβλιο. Η θεωρητική γνώση αυτού του είδους δεν μας φέρνει τίποτα νέο στην πραγματικότητα, το συμπέρασμα είναι ήδη κρυμμένο στις συνθήκες της μελέτης, αφοσίωσης και διδασκαλίας / μετάδοσης ανθρωπο σε ανθρωπο.

 

行く河の流れは絶えずして、しかも、もとの水にあらず。
Yuku kawa no nagare wa taezu shite, shikamo, moto no mizu ni arazu.
Το ποτάμι ρέει συνεχώς, και το νερό αλλάζει συνεχώς.

 


 

Μια παράδοση πολεμικής τέχνης Koryu (ryuha; 流派) μπορεί να είναι σαν ένα μεγάλο παλιό δέντρο, μπορείτε να το ρωτήσετε μόνοι σας και να αισθανθείτε ασφαλείς. Δημιουργώντας ρουτίνες για τεχνικές που θα εκτελεστούν, με τεκμηριωμένους κανόνες βαθμολόγησης, μειώνοντας το χάος και αυξάνοντας τη δομή, η ζωή στο dojo γίνεται ασφαλέστερη. Όμως, στέκεστε κάτω από το μεγάλο ασφαλές δέντρο, δεν θα φτάσετε ποτέ πουθενά στη ζωή.

Προκειμένου να εξελιχθούμε, πρέπει να τολμήσουμε να εγκαταλείψουμε τις ριζωμένες ρουτίνες μας και τις προκαταρκτικές απόψεις και να μας εκθέσουμε με ανοιχτό μυαλό στα περίχωρα, τη φύση και τις επιρροές του σύμπαντος.

Εάν σκέφτεστε ένα ryuha ως μέσο μεταφοράς, θα είστε σε θέση να ταξιδέψετε μακριά και ίσως ακόμη και να πλησιάσετε τις προσωπικές σας δυνατότητες.
Ειναι ο δρόμος της υπομονης και επιμονής
忍 Nin. [να αντέξει; υπομένω; να ανέχομαι; να επιμένω]

 

Τα Ιδεογράμματα του Ryuha μπορεί να γραφτεί με δύο τρόπους στα Ιαπωνικά:

留派 – σταθερή θέση
流派 –  δημιουργικό μέρος


Πρέπει να επιλέξετε πού θέλετε να είστε!
 

 

Το Bujinkan λοιπον περιέχει 9 διαφορετικές σχολές Ryuha, είναι ένας δημιουργικός Οργανισμός που αρχικά δεν διέθετε εκπαιδευτικά συστήματα, κανόνες βαθμολόγησης ή δόγματα. Δεν υπάρχουν επιτροπές, συμβούλια ή «επιχειρηματίες». Ο Hatsumi Soke χειρίζεται όλη τη διαχείριση από το σπίτι, με χαρτί και μολύβι, τον παλιό αναλογικό τρόπο, οπως και τα Menkyo, τα οποια ειναι χειρογραφα.


 

流派 無形の芸能の特色ある芸風を守り、後世に伝えるために生まれた集団を流派という。
School (ryuha) Schools are groups that formed in order to protect distinctive artistic styles of intangible performing arts and pass them on to succeeding generations.

 

 

 

Bujinkan Greece Dojo - Ninpo Taijutsu

温故知新
On ko chi shin

"To Study Something Old and Discover Something New"

 

 

Bujinkan Greece Dojo - Ninpo Taijutsu


endurance
perseverance
patience